Amazon Kindle FireСлед дълго очакване и много слухове излезе новият Amazon Kindle Fire. Заедно с него на бял свят се появиха и няколко негови събратя – нов Amazon Kindle, Amazon Kindle Touch и Amazon Kindle Keyboard. С тези нови устройства онлайн гиганта обнови напълно предлаганите книго-четци и навлезе със засилка на пазара на таблетите.

Набързо ще погледнем новите Kindle четци за да се съсредоточим върху Amazon Kindle Fire.

Kindle Touch, както подсказва името му има чувствителен на докосване E-Ink екран с диагонал 6 инча. Тежи 213 грама и е с размери 172 mm x 120 mm x 10.1 mm. Има вградена памет от 4 GB за съхранение на книги и документи. Новото при Amazon Kindle е безплатното съхранение на информация онлайн, на сървърите на Amazon. Цената на Kindle Touch е $99, а на Kinlde Touch 3G – $149. Този модел ще е в продажба от 21 ноември.
Има и обновен обикновен Kindle с 6 инчов екран и размери 166 mm x 114 mm x 8.7 mm. Тежи 170 грама и ако се съгласите да виждате малко реклами от време на време цената е $79.

И така дойдохме до Amazon Kindle Fire. Това е Android таблет със 7 инчов екран чувствителен на докосване с резолюция 1024 х 600 пиксела. Размерите са 190 mm x 120 mm x 11.4 mm и тежи 413 грама. Вградената памет е 8 GB и също има безплатно онлайн място за съхранение на информация. Батерията издържа до 8 часа, според това какво правите на него и дали е включен Wi-Fi. Процесора е двуядрен, но поне засега не е ясно какъв точно.
Подобно на Kindle четеца за книги, Amazon предлагат устройство, през което да можете по-лесно и удобно да пазарувате дигитален контент от техния сайт. Затова и цената на устройството е толкова ниска. През този таблет може да се купуват книги, филми, ТВ предавания, игри и какво ли не още. За съжаление все още не е наличен физически за да се види дали и до колко лесно ще е качването на външни приложения и информация.
Amazon Kindle Fire ще е достъпен от 15 Ноември на цена от $199, но само за САЩ. За България може да се достави с някоя от препращащите фирми срещу допълнително заплащане на доставката.