IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десет причини, поради които Kindle Fire не е удачен таблет

Бързо загряване, липса на функционалности и проблеми в навигацията са сред проблемите на продукта, смятат от Business Insider

09:32 | 09.12.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Изпълнителният&nbsp;директор на Amazon Джеф Безос при представянето на Kindle Fire, Снимка: Ройтерс</p>

Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос при представянето на Kindle Fire, Снимка: Ройтерс

Има много неща, заради които да обичаме Kindle Fire - 200 доларов таблет, който ни дава невероятно много за цената си. Но това не значи, че искаме такъв. Или поне не първия от поколението Kindle Fire.

И това е така, защото има поне десет причини да не харесваме този таблет, се казва в анализ на Business Insider. Вижте кои са те според изданието:

1. Бутонът за захранване е поставен неудобно

Бутонът за включване на Kindle е малко повдигнат в дъното на устройството.

Ако искате да поставите таблета на масата или на коляното си, има голям шанс случайно да поставите Kindle Fire в режим на сън, натискайки копчето.

"Може би трябваше да почна да ползвам таблета наопаки, за да не го поставям постоянно в режим на сън", посочва Стив Ковац, анализатор на Silicon Alley Insider.

2. Kindle Fire няма никакви външни бутони за регулиране на звука 

Ако се надявате да ползвате устройството за слушане на музика, то сигурно ще се разочаровате. Коригирането на звука е истинска мъка, защото Kindle Fire, противно на всяка друга подобна джаджа, за която бихте се сетили, няма странични бутони за тази цел.

Това означава, че ще трябва да натиснете бутона за сън, да приплъзнете по екрана, за да го отключите и да цъкнете на бързите настройки в десния ъгъл. Само така ще може да регулирате нивото на звука.

Необходими са четири стъпки, за да изпълните задача, която може да бъде свършена на всяко друго устройство за частица от секундата.

Стегнете се, Amazon.

3. Навигацията по Kindle Fire е доста трудна

Ние харесваме концепцията за "рафтове", на която е базиран интерфейсът на Kindle, но ненавиждаме това, че горният рафт съдържа най-често използваните елементи.

Изключително трудно е да посочите това, което искате, защото софтуерът винаги приплъзва малко по-напред от това, което търсите.

Това ни кара да се чувстваме все едно играем Storm Stopper, тази ужасна карнавална игра със светлината, обикаляща в кръг. (Невъзможно е да накараме светлината да спре на точното място).

4. 8GB не са достатъчно място за съхранение, имайки предвид невъзможността да добавим още към Fire

Да, Kindle Fire би трябвало да е устройство за стрийминг медия.

Но ако от Amazon ни позволяват да теглим филми и музика за временно съхранение (ако пътуваме с кола, или сме в самолет), защо ни ограничават само до 8 гигабайта?

(Всъщност използваемото място е по-скоро 6,54 гигабайта).

8 гигабайта е крайно недостатъчно дори за iPod Touch, да не говорим за устройство, на което се очаква да гледаме филми. Последното издание на списание Wired заема над 350 мегабайта, което представлява значителна част от паметта на Fire.

5. E-mail клиентът на Kindle Fire е простоват

Бихме искали да използваме нашия таблет за проверка на електронната си поща от време на време, но в това отношение Kindle Fire е посредствен, най-меко казано.

Таблетът е на първо място медийно устройство, но все пак това не е оправдание за e-mail клиент като този, който идва с него.

Една от многото причини, поради която приложението е толкова лошо? Трудно е да изпращате имейли, когато нямате запазени адресите в паметта.

За това е виновна програмата за контакти. Тя не може да се синхронизира с абсолютно нищо, включително и с вашия компютър или Google Contacts. Ще трябва да добавите контакти от vCard файл (което си е тънкост).

Последна актуализация: 05:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Mupo
преди 12 години
"Има много неща, заради които да обичаме Kindle Fire - 200 доларов таблет, който ни дава невероятно много за цената си" чети внимателно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
tannen
преди 12 години
Статията е доста пристрастна и не отчита главното предимство на таблета- цената. Разбира се тази статия обхваща единствено недостатъците, повечето от които са доста субективни, но всички те са в резултат от ниската цена на таблета,. Ето защо е неуместно да се пренебрегва като факт в статията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още