четвъртък, 22 август 2013 г.

Електронни четци и Kindle. Какво ги прави толкова популярни


През септември 2012 г., компанията пуска нови версии на своите електронни четци и най-новата версия Kindle 5 счува всички рекордите по продажби. Това е най-популярната електронна книга в света!  Тя е най-леката и най-деликатена от най-новото поколение, а не е най-скъпа!

Kindle и нов дизайн
Най-лесният и тънък - само 170 грама.
Тъй като теглото е важно, когато става дума за четене и за това Киндъл е станал токова лек. Можете да четете комфортно в продължение на часове, да го държите с една ръка
без никакви проблеми. Той е по-лек и по-тънки от нормалните книги.

Ергономичен дизайн
Kindle е много лесен и удобен да се държат в продължение на часове. Особено значение има дизайн от гледна точка на дългосрочно четене. Бутоните за „прелистване” на страниците са разположени от двете страни, до дисплея,  което Ви позволява удобно да четете и прелиствате на всяка една страница. За разлика от Kindle 3 който има клавиатура, при новият Kindle 5 изчезнаха всички бутони и клавиатурата: те са тъч, на дисплея.  Благодарение на това вашия Kindle е станал още по-лесно и по-удобен за четене.

Лесен начин на употреба
Kindle е много лесен за използване. Още след първото стартиране, можете да започнете да четете книга.  Kindle не изисква никакви допълнителни драйвери или софтуер. Същото се отнася и когато се включи в компютъра – разпознава се какво всяка обикновена флашка и може да качите една книга за секунди, освен ако тя не е в снимков формат и е прекалено голяма.

Каква е Kindle Amazon? Защо да исберете Киндъл?



Kindle е една електронна книга на последното поколение на американския производител Amazon.Благодарение на технология за електронно мастило, очите не се уморяват от четене, за разлика от мониторите или Ipad. Освен това, Kindle не се нуждае от подсветка и подари това един час зареждане може да издържи до 2 месеца преди режим четене или в режим от три седмици, използващи WiFi.

сряда, 21 август 2013 г.

Преглед на Amazon Kindle Paperwhite


На пръв поглед веднага се забележите, че бутоните липсват. Kindle е много по-малки и по-леки, отколкото IPAD мини. На задния панел пластмасата не е обикновена, а наподобява кадифе. В долния край има конектор MicroUSB, LED и бутона за включване.  Размерите са 169 х 117 х 9,1 мм и тежи 213 грам.  С едната ръка се държи доста удобно. Има две версии на тази книга, една само с Wi-Fi, а другата с Wi-Fi и 3G (работи винаги и почти навсякъде).

Дисплей
Размер на дисплея – е 6 инча, резолюция - 1024 х 768 пиксела (221 PPI), контраст на екрана и много хубави шрифтове. Главната особеност - това е осветлението на дисплея.
Настройките за него за почти във всички менюта, така че няма значение какво правите винаги може да променяте осветлението лесни  и бързо. Възможностите осветление за от 0 до 24, всеки ще може да избере нивото на осветеност което най-много ми харесва. При последните слепени буквално е ослепително. Ако четете на тъмно, най-удобното ниво е около 15-17.
Структура на дисплея на книгата, можете да видите тук, на тази диаграма. Осветление за този вид дисплей е прекрасно, просто и елегантно решение. При електронна хартия текстовете се виждат много по-добре, но единствения й проблем, е че през вечерта не се вижда. Трябва да се чете под лампа, какво нормалните книги. Но с този можел на Kindle може да се чете по всяко време, без да сте зависими от светлината.

вторник, 20 август 2013 г.

Видове дисплеи на електронните четци

Дисплеят на е-четеца е това което ги прави уникални. При всички четци които се предлагат на пазара, технологията е на базата на електронна хартия. Този тип дисплеи са много приятни за окото и са страхотни, ако е необходимо да четете продължително време. Електронната хартия също изисква много малко енергия. Всъщност при нея е необходимо електричество само когато се променят изображенията между два кадъра. А точно това е предимството им защото като четете една страница в продължение на няколко минути, няма загуби на батерията. В момента почти всички е-четец са черно-бели, но в близко бъдеще ще започнем да видите цветни такива.

E Ink
Почти всички електронни четци днес използването Ink E , включително четците на Sony, Amazon, B&N Nook и други. E Ink е електронна хартия пионер и е първият дисплей, който е на разположение в търговските мрежи. С него е възможно произвеждането на тънки, ултра-ефективни и гъвкави дисплеи, които в момента са черно-бели, въпреки че могат да се разработят и цветни. Тези дисплеи могат да бъдат намерени в мобилни телефони, часовници и много от другите продукти. Един от недостатъците на E Ink е бавната скорост на опресняване ма кадрите, но това непрекъснато се подобрява.
E Ink дисплеите са изработени от малки капсули.  Всяка капсула съдържа два вида частици - черен и бял. С използване на магнитно поле, можем да се изберем дали черните или белите частици са на върха - по този начин се създаде черен или бял пиксел.


понеделник, 15 юли 2013 г.

Разлика между таблет и Kindle

По какво се различават
Електронни читатели (електронни четци) използват електронната мастило на дисплея, за да се симулира мастилото на хартията на книгите. И, за разлика от други електронни устройства на гледане, като лаптопи и таблети, те не се нуждаят от задно осветяване на дисплея. Това означава по-малко натоварване на очите при продължително гледане и добра четливост дори и при директна слънчева светлина. Електронни четци с едно зареждане на батерията могат да изкарат седмици наред, дори и няколко месеца, при положение че с тях единствено се чете. Като капацитет могат да съберат хиляди книти, във PDF формат.

Какво са подобренията във новите модели
Подобрения в последните модели включва по-висока резолюция на екраните, по-добре изразен остър текст (тънки детайли и букви) и по-бързи чипове за обработка, тъй като при смяна на картинките отнема около половин секунда, да помогне за подобряване на скоростта за смяна на страници.

четвъртък, 4 юли 2013 г.

Обзор на Amazon Kindle Paperwhite



Може да се каже че Amazon единственият най-силен представител на електронни книга, който еволюират най-силно сред останалите. Преди въвеждането появата на марката Kindle, много хора, които обичат отпечатаните книги, ругаеха четци и твърди, че такива устройства никога няма да замени традиционните опит четене. Но хардуер на Киндъл е направил революция като е предизвикал интереса и на най-скептичните хора да признаят впечатляващата производителност на това устройство.
И все пак през последните години, конкуренцията стана доста по-големи.  Най-вече под формата на Apple, IPAD , които предлагат същата функционалност и формат, дори и някои модели с по-големи възможности. Дори Amazon се е опитал да пусне в производство Kindle Fire HD които се основават на Android 4.0: Ice Cream Sandwich операционна система. 

четвъртък, 9 август 2012 г.

Какво е Kindle?


Идеята на киндъл е да можете да поставите цялата си библиотека в едно устройство. За тези които желаят да четат книги големия им проблем е при повечето лаптопи и таблети е доста гадно да се чете и очите се изморяват. Когато започнете да имате много книги идва проблема с пространството. Махате някои от книгите за да направите място за други


Какво е на Kindle?
Kindle е електронно устройство за изтегляне, съхраняване и четене на електронни книги, известни като електронни книги.  Тя е разработена от компания, наречена Lab 126, което е дъщерно дружество на Amazon. 
Kindle има незабавен безжичен достъп до Amazon.com и техният огромен брой електронни книги (над 115 000 и нарастващ).  Можете да четат вестници, да се абонирате за списания и блогове, и дори да възпроизвежда аудио файлове като MP3 или аудио книги.  The Kindle е компактен и лек, така че е лесно да се справите. Само си помислете за това като удобен преносим телевизор за вашите книги.

Как ли работи Kindle?
Kindle използва сивия екран за показване на страници с текст. За да обърнем страницата, просто натиснете бутона, за напред или назад.  Тя може да изтеглите съвместими файлове.  Ти дори не се нуждаеш от компютър, за да изтеглите и след това прехвърляне на файлове като при някои MP3 плейъри и друга електроника.  Той също така включва уеб браузър, но някои са ограничени до само Amazon или Wikipedia. Има достатъчно вътрешна памет, за да може да съхранява около 200 е-книги, но можете да поставите SD карта с памет, ако искате да добавите още памет. Лошата новина е че книгите в Амазон за платени. Но така или иначе в интернет има много безплатни, които може да се свалите. Книги, които са за обществено достояние, може да бъде свален абсолютно безплатно.

Други характеристики на Kindle
The Kindle може да изпълнява функциите на текстообработваща програма. Можете да отбележите, маркирайте определен текст или дума, и дори намиране на дефиниции в електронен речник.  Ако бързате, устройството има функцията да ви покаже последната страница, която сте прочели.  Ако искате да прехвърлите текст към компютъра си, просто ги запишете като текстов файл и можете да го прехвърлят към компютъра с помощта на USB връзка.