Качване на книги на Kindle

8 ян.

Все повече хора, любители на четенето притежават Kindle. Това е едно от любимите ми устройства а съчетано със страхотния екран и издръжливата батерия е перфектен заместител на книгата. В Интернет е пълно с безплатни книги. Само да ти се чете.

Kachvane na tekst na Kindle

Ето моята селекция от 4 начина как да качим съдържание на Kindle:

1. Calibre – това е най-популярната, безплатна, програма за преобразуване на стандартен текст в оптимизиран за Kindle текст. Без технически подробности, но общо взето след инсталация се свързва Kindle към компютъра чрез кабела, програмата го разпознава и чрез един бутон конвертира и автоматично качва съдържанието на устройството.

2. Amazon Convert – Това е за мен най-лесният начин да качвам книги на Kindle-а си. След като сте си регистрирали първоначално устройството сте получили e-mail от Amazon във формат your.name@kindle.com и your.name@free.kindle.com. За да качите книгата прикачвате книгата, която ви се чете (най-добре конвертирана в PDF формат) и я пускате на your.name@free.kindle.com със Subject: Convert. До няколко минути ще получите потвърждение, че книгата ви е конвертирана и можете да си я смъкнете на Kindle като го свържете с Интернет.

3. Send to Kindle – това е любимата ми приставка, работеща под Google Chrome, за четене на статии от Интернет (особено дългите и интересни). След инсталация иска в няколко стъпки да се въведе първоначална информация и след това когато си харесате статия, само натискате бутона и статията вече е на Kindle-а. As Simple as That.

4. K2PDFOpt – това е програма, която конвертира сложни PDF документи, при които текста е сложно форматиран с много колони и графики. Конвертира отново в PDF, което прави документа не толкова гъвкав (не може да се променя шрифта на буквите), но пък върши чудесна работа.

Това е от мен. Ако имате предложения за увеличаване на списъка, моля в коментари.

Приятно четене!

Photo by alienratt

Вашият коментар