Таблетът Kindle Fire вече е реалност

Джеф Безос държи Kindle Fire на официалното представяне на таблета днес.

© Reuters

Джеф Безос държи Kindle Fire на официалното представяне на таблета днес.

Amazon.com вече влезе в директна конкуренция с Apple, след като вчера основателят, президент и главен изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос представи в Ню Йорк новите продукти на компанията, най-очакваният от които е Kindle Fire – първият Kindle таблет.


Джаджата надмина очакванията за ниската цена – Kindle Fire струва само 199 долара, по-малко от предположенията за 250 долара, които се обсъждаха от анализаторите в последните дни. Kindle Fire има 7-инчов дисплей и двуядрен процесор. Устройството доста прилича на BlackBerry Playbook, защото разработчиците на двата таблета са една и съща компания - Quanta.


С ниската си цена Kindle Fire със сигурност ще разтърси пазара на таблети, като застраши позициите на Apple iPad и Samsung Galaxy Tab.




Kindle Fire е базиран на Android, но операционната система е специално модифицирана за новото устройство. С купуването на таблета потребителите ще получат достъп до всички услуги на Amazon, нещата, които вече са купили, както и едномесечен безплатен достъп до услугата Amazon Prime.


Заедно с таблета беше представен и нов браузър, базиран на облачните технологии и предназначен да ускори мобилното сърфиране в интернет - Amazon Silk. Таблетът може да се поръча още днес, а първите бройки ще бъдат доставени на 15 ноември.


Днес бяха представени и още няколко нови, подобрени и по-евтини версии на Kindle четците - Touch 3G за 149 долара, Touch за 99 долара, и Kindle за 79 долара.

Ключови думи към статията: