Премини към съдържанието
Последвайте Kaldata.com в Google Новини за да научавате първи най-интересните новини! ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Молба за съвет при покупката на книга за Amazon Kindle


Препоръчан отговор

Здравейте!

Имам следния казус: притежавам Kindle 4, регистриран в amazon.com. За служебно ползване искам да купя определена електронна книга от домашния сайт, спазвайки всички изисквания и изисквайки фактура на името на фирмата. Плащането ще стане с кредитна карта, но не съм наясно какво следва после, та затова и питам следното: след потвърждаване на плащането вероятно ще получа линк за изтегляне на въпросната книга и парола за достъп до пълното ѝ съдържание, но ще мога ли да прехвърля тази книга на други подобни четци, също регистрирани в сайта и свързани с мрежата или ще трябва да купя толкова копия, на колкото четеца ще се чете тази книга? 

Може и да не съм видял в сайта указания за ползване на книга на повече от един четец, а държа да спазя всички законови изисквания, затова моля, дайте съвет как се постъпва в такива случаи.

Благодаря за вниманието.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото съм запозната електронните книги могат да се четат ограничен брой устройства, като те варират между 1 и 3, мисля, че на български има някой които са до 5 броя.

Амазон предлагат нещо като заемане на книга, да се дава книгата на друг човек за определен период, след което тя изчезва от неогвото устроиство или става нечетима. Като това "заемане" също доколкото съм запозната е с ограничен брой.

Колкото до самото плащане... Когато се плаща точно под бутона за плащане има "Deliver to:" Опциите са:

1. Да се достави до Cloud Reader

2. До киндъла - включваш си Wi-Fi и книгата се сваля автоматично на четеца.

3. До компютър - това не съм го ползвала, но предполага, че е някакъв линк за сваляне.

 

Колкото до Cloud Reader, това е нещо като виртуална библиотейка в която стоят всички книги които са закупени с този акаунт. Дори да се изтрият от самия четец, те се запазват тук.

Като в Cloud Reader може да чете всеки който има паролата за този акаунт.

 

Надявам се с това да съм помогнала поне малко :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора, Деси!

Става дума за покупката на специализирана литература за продължително легално ползване от няколко човека, така че вариантът със заемането за определен срок не е задоволителен.

Наглед най-простото е да се закупи точния брой копия от въпросната книга и по тоя начин да се реши казуса, но се опитвам хем да намеря по-евтин вариант, хем да е при спазване на всички правила.

Вариантът с облака е приемлив, но само частично, защото е твърде възможно да се наложи ползването на книгата на "полеви условия".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какво става, ако на акаунта има няколко регистрирани устройства, било киндъл или таблет. Принципно книгата може да се чете на всички без проблем ако са от различен вид. Т.е имаш един киндъл, таблет, телефон... но ако са няколко киндъла, примерно, не знам дали ще стане.

Може да се пробва като се купи една книга и се регистрират няколко устройства.

Иначе при закупуването на няколко бройки... не знам дали пак няма да ги върже към устройствата на акаунта купил книги. Освен ако този акаунт няма нито едно регистрирано устройство.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами май няма да стане така, ще се наложи да се обърнем официално към amazon.com.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...